Bitcoin-transaksjonsgebyrer stiger til 28 måneders høye når Hashrate faller midt i prisrally

Veröffentlicht von

Chicago Stone, side 2, innspilling av salg av en rekke felt, sannsynligvis fra Isin, Early Dynastic Period, c. 2600 f.Kr., svart basalt – Oriental Institute Museum, University of Chicago (Wiki commons)
Omkar Godbole
Bitcoin-transaksjonsgebyrer stiger til 28 måneders høye når Hashrate faller midt i prisrally
Kostnadene ved å gjøre transaksjoner på bitcoin øker mens nettverket får den verste overbelastningen på nesten tre år.

Per onsdag var gjennomsnittsgebyret per transaksjon, eller den gjennomsnittlige transaksjonskostnaden, 0,00086764 BTC (BTC, + 0,97%), den høyeste siden juni 2018, ifølge datakilden Glassnode. I dollar var det gjennomsnittlige transaksjonsgebyret $ 11,66.

Bitcoin betyr transaksjonsgebyrer

Gjennomsnittlige avgifter i bitcoin-termer har økt med 573% de siste 12 dagene sammen med kryptokurrencyens prisrally fra $ 11.200 til $ 13.800.

Ved å registrere deg vil du motta e-post om CoinDesk-produkter, og du godtar vilkårene og personvernreglene våre.
„Bitcoin mempool [minnepool] er tilbake i fokus i kjølvannet av økende transaksjonsvolumer, noe som forårsaker overbelastning i nettverket og dermed fører til høyere avgifter,“ sa Denis Vinokourov, forskningssjef ved den Londonbaserte hovedmegleren Bequant, til CoinDesk.

Mempool er samlingen av ubekreftede transaksjoner. Når bitcoin-transaksjoner utføres, sendes de først til mempool, hvor de venter på godkjenning av gruvearbeidere. Bitcoin-gruvearbeidere kan bare behandle transaksjoner på 1 megabyte (MB) per blokk som utvinnes omtrent hvert 10. minutt.

Når blockchain opplever en økning i trafikken, forårsaker det forsinkelser og et forsinkelse av transaksjoner. Når etterspørselen overstiger tilbudet, øker gruvearbeidere inntektene sine ved å prioritere transaksjoner med høyere avgifter. Dette tvinger andre brukere til å tilby høyere avgifter for å unngå lange ventetider.

Overbelastning i nettverket blir vanligvis sett under prisopphold. Som nevnt tidligere, har bitcoin kalkulert ut en betydelig økning de siste 12 dagene. I løpet av denne tidsrammen forverret nettverksbelastningen, målt ved det totale antallet ubekreftede transaksjoner i mempool, med 1800%.

Per tirsdag var det 121340 ubekreftede transaksjoner i mempool med en total blokkstørrelse på 66,8 MB. I følge datakilden blockchain.com er det det høyeste nivået siden oksemarkedsvillskapet i desember 2018.

Hashrate-fall bidrar til overbelastning
Det siste lyset i bitcoins hashrate ser ut til å ha spilt en stor rolle i å forårsake overbelastning i nettverket sammen med en generell prisdrevet henting i aktivitet. Med andre ord, gruvedriften som er dedikert til å godkjenne transaksjoner og gruvedrift, har gått ned midt i prisrallyet, noe som øker ventetiden og nettverksbelastningen.

Det syv dagers glidende gjennomsnittet av bitcoins hashrate har sunket fra 146 ekshash per sekund (EH / s) til 120 EH / s.

Med andre ord har gruvekraften som er tilgjengelig for godkjenning av transaksjoner og gruveblokker gått ned midt i prisoppgangen, noe som øker ventetiden og nettverksbelastningen.

Når slutten av regntiden i Sichuan-provinsen i Kina, et gruveknutepunkt, kan noen gruvearbeidere skifte til andre områder med billige vannkilder, noe som kan føre til et fall i hashratet.