Bitcoin (BTC) Viel 52% De laatste keer dat de volatiliteit zo laag was.

Veröffentlicht von

Snelle opname:

  • Bitcoin heeft weer een gevoel van bullishness herwonnen met een snelle zet boven de $9.300.
  • Alleen de tijd zal leren of deze verhuizing zal leiden tot een hertest van $10.000.
  • De volatiliteit van Bitcoin is nog steeds laag en de laatste keer dat het op dit niveau was, was in november 2018.
  • Toen daalde BTC van $6.600 naar $3.150: een dip van 52%.

Eerder vanochtend, en rond de weekafsluiting, dompelde Bitcoin onder tot $8.890 alvorens hard te stuiteren naar een 24-uurs high van $9.350. De Bitcoin-actie van vandaag heeft veel handelaren opgewonden achtergelaten toen de King of Crypto herstelde van wat leek op een zekere dip na een resolutie van de Bollinger Band op de daily chart. Deze 5% zet van Bitcoin heeft het vertrouwen in de King of Crypto doen herleven. Bitcoin zou terug kunnen gaan naar stijgende niveaus en misschien een hertest van de psychologische prijs van $10.000 in 49 dagen zoals eerder voorspeld.

Bitcoin’s Volatiliteit is nog steeds laag…

De opwinding voor Bitcoin-stieren zou echter tijdelijk kunnen zijn, aangezien de huidige lage volatiliteit van BTC zou kunnen wijzen op meer verliezen in de crypto-markten. Volgens een recente analyse van Skew is de tiendaagse gerealiseerde volatiliteit van Bitcoin momenteel 20%. De laatste keer dat het op deze waarde was, was in november 2018. Destijds daalde de Bitcoin van $6.600 naar de beroemde bodem van $3.150 in december 2018. Het team van Skew benadrukte dit feit via de volgende tweet.

De daling van Bitcoin in november 2018 was een daling van 52%.

De val van Bitcoin in november 2018 was een verlies van 52% in een maand tijdsspanne. Door een vergelijkbare projectie van Bitcoin Up te doen met behulp van de huidige waarde van $9.313 van BTC, zou de Bitcoin tot $4.470 kunnen dalen als de geschiedenis zich herhaalt.

Deze schatting is misschien niet al te ver gezocht gezien het feit dat Bitcoin net hersteld is van de crash van het Coronavirus medio maart. Tijdens de crypto-marktpaniek eerder dit jaar als gevolg van COVID19 daalde Bitcoin van een stabiel niveau van $9.000 naar wat volgens velen de bodem van 2020 is voor Bitcoin op $3.700. Deze dip is een daling van 54% en hoger dan wat er voor Bitcoin in petto is als er inderdaad weer een crash is.

Zoals bij alle analyses van Bitcoin, wordt handelaren en investeerders geadviseerd om hun eigen analyse te doen en risicomanagementtechnieken zoals stop loss te gebruiken. Daarnaast is het gebruik van een lage hefboomwerking op Bitcoin-futuresplatforms aan te raden in onzekere tijden zoals nu.