Så här handlade Nasdaq-noterade MicroStrategy om att köpa 175 miljoner dollar i Bitcoin

Veröffentlicht von

MicroStrategy har blivit affischbarnet för vanliga Bitcoin-antagande bland företag. Det är det enda börsnoterade företaget som vänder sig mot BTC som en reservtillgång för att lagra sitt kapital i.

Deras tillkännagivande förra månaden angående deras beslut att dölja den amerikanska dollarn till förmån för BTC att lagra sitt kapital var stort, eftersom det visade att den digitala referensvärdena får nytta som en värdebutik.

För ett företag med hundratals miljoner dollar i kontanter är beslutet meningsfullt, eftersom kryptos brist gör det möjligt för dem att undvika de massiva förluster som annars skulle uppstå på grund av inflation.

Att skaffa så mycket Bitcoin Trader utan att gå igenom OTC-arenor är dock ingen lätt uppgift, och företagets VD förklarade i en nyligen tweet hur de gick till med att göra detta.

MicroStrategy innehar nu 38 250 Bitcoin

Tidigare denna vecka tillkännagav Microstrategys VD Michael Saylor att hans företag hade fördubblat sin Bitcoin-satsning och lagt till 175 miljoner dollar av den digitala tillgången till deras innehav.

Detta massiva inköp kom bara några veckor efter att företaget hade avslöjat sina planer på att byta till en alternativ Bitcoin-fokuserad finansiell strategi. De har nu för avsikt att hålla hela kapitalreserven i BTC för att undvika inflation och devalvering av den amerikanska dollarn, som skrivs ut i enastående kurs.

Denna strategi är oöverträffad och startades av köpet av hela 250 miljoner dollar av den digitala tillgången.

Den Företaget avslöjade den 15 september att de köper ytterligare BTC, genomför en $ 175 miljoner köp via spotdetaljhandelsmarknaderna. Detta kan ha orsakat att Bitcoins pris steg till 10 900 dollar medan resten av marknaden trängde lägre.

Deras totala innehav uppgår nu till 38 250 Bitcoin, med en sammanlagd inköpspris på 425 miljoner dollar.

Så här köpte MicroStrategy 16 796 BTC

Under sin senaste inköpsanvändning använde MicroStrategy detaljhandeln för att förvärva sin krypto, där företagets VD förklarade att de köpte 16 796 BTC under 74 timmars kontinuerlig handel.

”För att förvärva 16 796 BTC (avslöjas den 14 september 2012) handlade vi kontinuerligt 74 timmar och genomförde 88 617 affärer ~ 0,19 BTC var tredje sekund. ~ 39.414 dollar i BTC per minut, men hela tiden var vi redo att köpa 30-50 miljoner dollar på några sekunder om vi hade tur med en nedåtgående spik på 1-2%. ”

Den massiva mängden kapital som introducerades på marknaden som ett resultat av dessa 74 timmars kontinuerlig handel hade sannolikt bestående effekter som fortfarande kan påverka Bitcoin.

Bitcoin , som för närvarande rankas som nummer 1 efter marknadsvärde, har sjunkit 0,45% under det senaste dygnet. BTC har ett börsvärde på $ 202,22B med en 24-timmars volym på $ 26,08B.